söndag 21 mars 2010

Passade på att lyxa till det lite i helgen när vi skulle få besök och bakade Hallon Cupcakes. De blev faktiskt riktigt goda, trots att det höll på att sluta i förskräckelse när stavmixern började ryka!!! Speciellt lillebror i familjen njöt i fulla drag.

Hallon Cupcakes
Ingredienser till muffinsen:
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 1/2 mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Frosting:
100 g philadelphiaost
60 g smör
300 g florsocker(1 pkt)
1 tsk vaniljsocker
Frysta/färska hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och blanda sedan ihop alla ingredienserna till muffinsen. Grädda i ugnen ca 10-12 min. Under tiden kan du göra glasyren. Låt muffinsen svalna något innan du lägger på frostingen. Ställ in bakverken i kylskåpet. Det kan ta ett litet tag innan frostingen har stelnat. Garnera med ett gelehallon!

Det är så synd om vår ena kisse. Han hade studsat omkring på tre ben i några dagar eftersom han haft jätteont i vänster framben. Tillslut blev husse och matte så oroliga, så vi ringde till Blå stjärnan. De kunde inte riktigt säga vad som hänt, men sticket såg ut som ett ormbett (vilket inte är så troligt än). Så nu äter Tiger två sorters medicin och får gå omkring i en sådan här tjusig strut (som han verkligen avskyr).

1 kommentar:

  1. Oh, de där såg verkligen goda ut. De ska jag lägga på minnet tills nästa gång det vankas fikafrämmande här hemma.
    Kram

    SvaraRadera