söndag 5 juni 2011

Saft saft rabarbersaft...


Mmmm...vad jag gillar rabarber i alla dess former. Tråkigt nog verkar de inte trivas i vår trädgård trots att vi prövat olika sorter och platser. Är det någon som har några bra tips mottages dessa tacksamt. Tur att man har snälla släktingar som har lite till övers...

Svärmors rabarbersaft
3 kg rabarber
2 citroner
3 1/4 kokande vatten

2,5 kg socker

30 g vinsyra
1 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarberna i bitar.
Skölj citronerna noga. Skär i skivor.
Varva rabarber och citron i en hink.
Häll över kokande vatten. Låt stå i två dygn.
Sila bort rabarberna och citronen.
Häll i socker och vinsyra.
Blanda ut natriumbensoaten i lite varmt vatten innan du häller i den i saften.
Klart!


Improviserade lite sist och bytte ut citronen mot lime. Lika gott fast med lite annan touch. Hittade ingen vinsyra i affären så det fick bli citronsyra istället. Funkade också bra. Brukar hoppa över natriumbensoaten eftersom jag fryser saften. Ett bra tips är att frysa in saften i flaskorna från Brämhults juice.

Vill även tipsa om en somrig drink med rabarbersaft som jag mixade ihop idag.

Stinas rabarberdrink

1/2 dl outspädd rabarbersaft
3 cl Baccardi Razz
fruktsoda
limeskiva


Hoppas nu att den här underbara värmen fortsätter även imorgon när vi ska fira vårt fina land. Kram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar