lördag 31 juli 2010

Sommarprojekt

Här är ett av de projekt som vi haft nu under vår semester. Skåpet köpte vi för 50 kronor på idrottsföreningens årliga loppis. Skåpet var i fint skick redan från början, förutom att den bruna färgen inte var så tilltalande. Så mannen slipade bara lite med sandpapper och sedan tog han fram kompressorn och spraymålade med vit grundfärg och vips blev det så här fint. Det som är det allra bästa är att alla barnens leksaker som tidigare stod på golvet i diverse olika backar får plats i skåpet, så nu är det ordning på torpet!

fredag 30 juli 2010

Utlottning hos Kinoko

Vilken regnig dag vi haft idag! Vilken tur att vi haft familjen D. på besök. Tack för en mysig eftermiddag!
Vill bara tipsa alla om en utlottning hos Kinoko som jag precis har anmält mig till. Man kan vinna ett valfritt barnplagg (underdel) från Mias klädkollektion för barn. Hoppas, hoppas att jag har turen på min sida. Jeansbyxorna med röd mudd skulle vara så fina på min lille E.

måndag 26 juli 2010

Förra veckan var vi iväg och tältade på Vadstena camping tillsammans med familjen M. I Motala som ligger ca 1,5 mil från Vadstena hittade vi ett riktigt smultronställe, ett glasscafé med en meny som bara innehöll olika glassuppläggningar. Den största innehöll 16 kulor och kostade över 250 kr. Vi nöjde oss dock med mindre varianter och de var inte så illa det heller.

Banana kanala...mums!

De senaste dagarna har vi bara varit hemma och grejat med lite av varje. Igår var det en perfekt"vara inne och pyssla dag" när regnet öste ner utanför. Gjorde ett kort till en blivande sextioåring.

Äntligen har även bokstäverna som jag letat efter så länge kommit på plats. Bokstäverna kommer från Miljögården och jag köpte dem via nätet från Sally Bazar http://www.sallybazar.se/.

torsdag 15 juli 2010

Grus Grus

Dagens stora projekt... ska jag vara ärlig så var det mannen som gjorde det mesta av arbetet. Men jag jobbade i alla fall så hårt så att jag fick en blåsa i handen.

söndag 11 juli 2010

Underbara sommar!

Jag bara njuter...sommar, semester, sol, värme och massor med tid till att umgås med sina nära och kära. Har varit uppe och semestrat en vecka i min hemstad Mariestad. Mariestad är en vacker sommarstad som ligger vid vår största sjö Vänern och det finns massor med saker att hitta på under en vecka.En dag cyklade vi längs Göta Kanal. Vi började i Sjötorp och cyklade till Lyrestad och tillbaka igen, ca 1,5 mil. Lagom för en 7-åring som dessutom envisas med att bara cykla på ettans växel. I Lyrestad var vi inne i glashyttan Jema studioglas som drivs av min gamla klasskamrat från gymnasiet och hennes man. Otroligt fina och annorlunda saker i glas. Väl värt ett besök om man passerar. Inhandlade denna brevpress... kunde liksom inte låta bli...
Båda barnen somnade gott i bilen efter den långa cykelturen och då passade föräldrarna på att svänga in på en garageloppis i Hasslerör på vägen hem. Där fanns en hel del roligt och billigt att inhandla.

Träfatet ska få ett annat utseende så småningom, fortsättning följer...

En dag besökte vi utsiktstornet på Kinnekulle och den mysiga hantverksbyn Falkängen i Hällekis http://www.falkangen.se/. Falkängen är verkligen ett smultronställe för mig. Jag fullkomligen älskar att gå runt i de små husen och titta på allt hantverk. Man får massor med inspiration och idéer.
Det blev även ett besök i Lugnås kvarnstensgruva http://www.qvarnstensgruvan.se/. Med guide fick man går ner i den bevarade gruvan och höra historien om kvarnstensbrytningen som faktiskt har pågått ända fram till 1919. Dock blev den guidade turen lite för mycket för treåringen som började kasta sin hjälm hej vilt!!!
Sista dagen innan hemfärd besökte vi Äventyrslandet Kinnekulle, Bert Karlssons nya omtalade ställe. Stället kändes mest som en byggarbetsplats fortfarande och det lär ta ett tag innan det är helt färdigt. Barnen hade roligt i alla fall och M. var så lycklig att hon fick pröva bollarna från sommarlovsmorgon.