söndag 20 juni 2010

The rose


I månadens utmaning på utmaningsbloggen skulle man inspireras av bilden här överst på sidan.
Min första tanke då jag såg alla vackra blommor var trädgård och i min trädgård skulle jag vilja ha massor med rosor. Tyvärr är mina fingrar inte så gröna som de borde vara... Texten på kortet kommer från Bette Midlers fina sång "The Rose". Tyckte att det kunde vara lite passande.
Fyra dagar kvar tills det är semester nu...härligt!

söndag 13 juni 2010

Igår fick vi äntligen träffa lilla Ellen. Så otroligt liten, näpen och söt. Tänk vad man glömmer fort hur små de är. Om inte annat märktes det på kläderna som jag hade köpt...storlek 70...hallå, det fick plats två Ellen i den klänningen. Men de växer ju snabbt bebisarna, så de kommer ju säkert till användning om ett tag. Gosedjuret jag hade sytt till Ellen var lika stort som henne.

fredag 11 juni 2010

Skolavslutning

Skolavslutning och ytterligare ett läsår till ända...och bara två veckor kvar till en välbehövlig semester! Härligt!Som klassförälder låg det på mitt bord att fixa en liten present till de goa fröknarna från alla barnen. Ett doftljus är det som döljer sig i påsen...sen kunde jag ju inte låta bli att göra ett litet kort också. :)Fick en hel rad med tips på goda öl av kollegan. Nu när vi skulle fira hans födelsedag på jobbet så var det ju inte så svårt att komma på vad vi skulle köpa.
Idag fick jag äntligen tid över till att ta hand om rabarberna som legat i kylskåpet alldeles för länge. Resultatet blev dessa smarriga, sega "bärkakor".
Majas bärkakor
200 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
Bär, vilka som helst (eller bitar av rabarber)
Rör ihop alla ingredienser. Klicka ut i formar.
Tryck i ett eller ett par bär i varje form.
175 grader 30 min

tisdag 1 juni 2010

Pärlpyssel

Blev helt förtjust i ett par armband från Aagaard som var med i en annons i tidningen här om dagen. Tyvärr kostade de lite för mycket, speciellt nu i dessa tider när det finns så många andra saker man vill ha. Det hela slutade med en liten beställning från http://www.lillaparlan.se/ och så här blev resultatet... Inte riktigt lika snygga förstås, men också bara en tiondel så dyra. Det bästa av allt var förstås att jag fick en mysig pysselstund tillsammans med mina underbara barn.


Måste bara visa en bild på helgens loppisfynd. Såg en handskriven lapp på anlagstavlan i byn om en STOR loppis långt ut på landet. Något vi bara inte kunde missa... Bonnigt och inte mycket att ha, men så charmigt.