tisdag 27 april 2010

Födelsedagskalas igen!

I helgen har det varit kalas i dagarna tre för vår älskade lilla sjuåring. I fredags var det disco för kompisarna och huset fylldes med nio stycken sju och åtta-åringar. Det bjöds på bål, mini-pizza och glass och tilltugg i form av popcorn och salta pinnar. På lördagen var det dags för släkten och på söndagen var faddrarna med barn här och gratulerade. En prinsessa kräver ju förstås en riktig prinsesstårta. Efter många svordomar lyckades mamman i alla fall pyssla ihop en tårta och födelsedagsbarnet var helnöjd med resultatet, som tur var!

tisdag 20 april 2010

Lampa av virkade dukar

I helgen var det gospelmässa och födelsedagskalas hos mamma. Jättegod jordgubbstårta!
Här kommer några bilder från mitt senaste projekt. Har pysslat ihop en lampa av virkade dukar. Fick inspiration till denna i en tidning som jag köpte för ett tag sen.
Man använder sig av en badboll som man klär in med plastfolie, så att inte färgen från badbollen ska färga av sig på dukarna.
Sen dränker man in en duk i taget med trälim och placerar ut dem på bollen. Lämna ett hål på ca 3 cm upptill för lamphållaren. Dukarna måste ligga ganska mycket omlott så att lampan ska hålla ihop. Jag gjorde halva bollen första dagen och lät den torka. Lämna ett hål nertill på bollen så att du kan få in en hand och sätta i glödlampan.
Så här blev det färdiga resultatet... inte så illa va?

Är med och tävlar om en stekpanna från Hackman i en slogantävling på http://henricks-tankar.blogspot.com/. Gå in och pröva lyckan du med, vet ja!

lördag 10 april 2010

onsdag 7 april 2010

Mia Skäringer

Igår var det dags för Mia Skäringer. Vilken fantastisk människa hon är! Hela föreställningen börjar med att hon äntrar scenen iförd endast en bikini som hon köpt när hon var tjugo år och det första ämnet blir förstås dagens kroppsideal. Sen tar hon oss med på en resa genom olika delar av hennes liv och skratten avlöser varandra. Dock blir det att man sätter skrattet i halsen vid visa ställen, när man plötsligt inser vilka hemska saker det är hon tar upp. Självklart fick man ju träffa några av Mias karaktärer också bl.a. min favorit Tabita som pratade om Odd Molly-morsor och stora altaner!
Snart är det dags för födelsedagskalas. Storasyster i familjen fyller 7 år och detta ska firas med disco för skolkompisarna. Så igår satt vi hela förmiddagen och tillverkade inbjudningskort.

Idag har jag plockat upp mina pelargoner från källaren. Ja, vad ska man säga... har lite svårt att tänka mig att det ska bli vackra blomstrande växter av de här stackarna, men man vet aldrig.

måndag 5 april 2010

Pysslig dag

Idag har jag äntligen hunnit att sy nya fodral till kuddarna i soffan. Härligt att få det lite vårfint hemma. Tycker att det här tyget från Borås Wäfveri är helt underbart (Tiger är också nöjd med de nya kuddarna).
Har verkligen gett mig den på att lära mig virka lite bättre. Idag har jag övat på att virka blommor. Målet är en filt med mormors rutor...har en bit kvar dit kan jag säga.
Skönt att ha påsklov i två dagar nu. Imorgon ska det tillverkas inbjudningskort till Majas födelsedagsdisco.

fredag 2 april 2010

Glad Påsk!

Hade besök av goda vänner igår och efter att vi hade käkat lite gott, passade damerna på att påskpyssla lite. Att blåsa ur ägg är inte det lättaste alla gånger, har man otur och ägget spricker kan innehållet hamna vart som helst. (läs: urringningen). Passade på att använda min Distress Ink-dyna som jag fick massor med tips om på Scrapbookmässan för ett några veckor sen.
Nu ser man nästan vårtecken varje dag ute. Flyttfåglar som kommer tillbaka, krokus och snödroppar och idag hittade vi dessa vackra videkissar när vi var ute på promenad. Underbart!